T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / KADİRLİ - Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu, 2019 yılında Eğitim-Öğretime açılmıştır. İsmini 24.05.1993 tarihinde Bingöl'de 33 askerimiz ile birlikte şehit düşen Kadirlili hemşehrimizden almıştır. Okulumuz 24 derslik, 3 laboratuvar, 1 Kapalı spor salonu olmak üzere 5400 m2 kapalı, 6000 m2 açık alandan oluşmaktadır. Okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır. Okulumuz ''Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi ''kapsamında ''Beyaz Bayrak''almıştır. Okulumuzun toplam öğrenci kapasitesi 1024'tür. Okulumuz Kadirli'nin en kalabalık ortaokuludur.

Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu olarak, Kadirli'nin eğitimde en üst seviyeye çıkarılması için ideal öğrenci yetiştirmek hedefimizdir. Bu sebeple hem akademik anlamda hem de sosyal-kültürel anlamda bir değer olarak Kadirli'mizin insanlarına eğitim vermek kurumumuz için bir onurdur. Bu bağlamda okulumuz

  • Halk oyunları kategorisinde Osmaniye İl birincisi olmuştur.
  • Okulumuz Kız Öğrenci futbol takımı Osmaniye İl birincisi olmuştur.
  • Güreş müsabakalarında kendi kategorisinde Osmaniye'de 4İl birinciliği,1 il ikinciliği,2 İl üçüncülüğü kazanmıştır.
  • Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı 'Akademik Başarı İzleme Projesi'' kapsamında ilimiz genelinde yapılan deneme sınavında ortaokullar içinde Kadirli İlçe birincisi olmuştur.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2013 - Güncelleme: 04.05.2020 21:28 - Görüntülenme: 1928
  Beğen | 5  kişi beğendi