OSMANİYE / KADİRLİ - Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu

Şehit Musa Sarıgöz Ortaokulu

ŞEHİT KANSU KÜÇÜKATEŞ MAH. 1880 SK. NO 50 KADİRLİ / OSMANİYE
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda; içinde yaşadığımız yüzyıla yakışır eğitim ve öğretim faaliyetleri alanında uluslararası standartlara uygun; yabancı dil, teknoloji, bireysel ve sosyal gelişim alanlarında yeterli donanıma sahip öğrenciler yetiştiren ve onlara özgün bireyler olduklarını fark ettirerek hayata hazırlayan Kadirli’nin önde gelen örnek eğitim kurumlarından biri olmaktır.
Misyon
Eğitimde kaliteyi arttırmak, öğrencilerimizin bireysel ilgi ve yeteneklerini göz önünde tutarak her bireyin sahip olduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak, yönetim ve eğitim personelinin yeterliliklerini artırarak, mesleki becerilerini geliştirmek, kaynak kullanımında daha etkili ve verimli olmaktır. • Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. • Davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek. • Öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak. • Etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek. • Spor ve sanatta gelişimi desteklemek. • Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik duygularını geliştirmek. • Çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak. • Ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak. • Yüksek öğrenime geçiş için rehberlik etmek ve hazırlamak. • Topluma hizmet olgusunu geliştirmek. • Araştırma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak. • Öğrencide bağımsız çalışma ve buna bağlı olarak memnuniyeti ön plana çıkarmak. • Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek.
08.20-14.55
Kaloriferli